Zamieszczone przez abyss
podbija obroty przy zmianie biegów (wciśnięciu sprzęgła) ...
Zwiń
X
-
podbija obroty przy zmianie biegów (wciśnięciu sprzęgła) ...
Witam szanownych Klubowiczów!
Mam taki problem, mianowicie przy zmianie biegów od jakiegoś czasu podbija mi obroty o ok. 3 kreseczki... i jest to dość denerwujące - towarzyszy temu wiadomy dźwięk...
Wygląda to tak: wciśnięcie sprzegła (bez wciskania pedału gazu) i obroty skaczą na chwilę do góry po czym spadają do normalnych. Obojetne czy podczas jazdy, czy podczas postoju. Co o tym sądzicie?Nie wyslwietla się "check engine" - więc błędu pewnie nie ma.
Octavia 1,6 102KM (2003 rok) 56000km przebiegu. Jeżdże spokojnie.
Będę wdzięczny za wskazówki!
Pozdrawiam Wszystkich! :lol:
P.S. Szukałem na forum ale nie znalazłem takiego problemu.Octavia Ambiente (ICE) 1.6 i Octavia II FL ELEGANCE 1.4 TSI
-
-
Zamieszczone przez ShadoonCiekawe co oni mi powiedzą... Ostatnio mówili: ten typ tak ma...A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Ponieważ dostałem maila, jak poradziłem sobie z tematem, to uprzejmie informuję, że problem nie jest rozwiązany do tej pory.
Coś grzebali w ASO, ale nie usunięto tego zjawiska :roll:
Na chwile trochę pomogło - -odobno coś czyścili... :idea:
Nie drążyłem dodatkowo, bo przyzwyczaiłem się do tego. Wymiana części nie wchodzi w grę na razie, bo jest dawno po gwarancji, a problem nie jest tak poważny żebym się tym przejmował. Spalanie jest na normalnym poziomie.Octavia Ambiente (ICE) 1.6 i Octavia II FL ELEGANCE 1.4 TSI
Komentarz
-
Komentarz